Om oss

Mange bruker ved som ekstra kilde til oppvarming i leilighet, hus og hytte. Kundene ønsker mindre plasskrevende pakkeformat framfor storsekker og tilhengerlass, og med den økende etterspørselen etter ved i småsekker, øker også utfordringene som kommer med å pakke småsekkene: pakkingen skjer manuelt og tar 5-10 ganger så lang tid som å produsere i storsekker. Resultatet er høye produksjonskostnader eller overgang til import av ferdig pakket ved fra lavkostland.

Vi så at her trengs det en bedre løsning!

VEPAK AS ble grunnlagt for å gjøre det konkurransedyktig å produsere ved i småsekker lokalt framfor å importere ferdig pakkede sekker fra Øst-Europa. Med våre maskiner fjerner man flaskehalsen i pakkingen og kan produsere småsekkene like effektivt som man kapper og kløyver med en vedmaskin.

Veikart

2012

Konsept og første prototype

Idé og utvikling av en prototype av Ole Holtet

2014

VEPAK AS er grunnlagt

Et team er satt sammen for å utforske konseptet og utvikle verdens første vedpakkemaskin.

2017

Levering av 8 prototyper

Flere iterasjoner av maskinen ble CE-merket og levert til kunder i Norge, Sverige, Finland, Irland og Storbritannia. Disse maskinene er fremdeles i bruk og ble oppgradert av VEPAK i 2018.

2018

Serieproduksjon

Med vesentlig forbedret design og kvalitet leveres serieproduserte VEPAK-maskiner til vedprodusenter over hele Europa månedlig.

2021

Lansering i Canada

CSA-sertifiserte maskiner leveres til kunder i Canada.

2022

Lansering i USA

UL-sertifiserte maskiner leveres til kunder i USA.

2024

Lansering i Australia

De første vedpakkemaskinene sør for ekvator leveres i første halvdel av 2024.

Har du spørsmål? Send oss gjerne en melding!

Ole

Daglig leder

+47 454 74 552